Gingerbread Matcha Latte

Pepparkaks-matcha latte

Carolina Rettig

Det är få smaker som ger så mycket julkänsla som pepparkaka. Och när du kombinerar de klassiska vinterkryddorna med matcha får du en dryck som känns som en varm julkram i en kopp. Pepparkaks-matcha är både krämig, söt, kryddig och otroligt mysig, en perfekt vintervariant för dig som älskar matcha och vill få in lite extra julstämning.

Den passar lika bra en lugn vintermorgon som när du kryper upp i soffan på kvällen eller vill bjuda gäster på något enkelt men stämningsfullt. Receptet går snabbt att göra och fyller både hemmet och koppen med julig värme.

Du behöver

  • 4 g matchapulver
  • 30 ml varmt vatten (80°C)
  • 100 ml valfri mjölk
  • 20 ml MONIN Gingerbread Syrup (pepparkakssyrup)
  • Topping: Vispad grädde + MONIN Gingerbread Syrup + en kanelstång

Så gör du

Börja med att vispa matchan precis som vanligt: lägg pulvret i en skål, häll över det varma vattnet och vispa tills du får en slät, skummig bas. Häll sedan i mjölken och rör ner pepparkakssyrupen tills allt har blandats till en krämig och doftande vinterdryck.

Om du vill förstärka julkänslan ytterligare kan du röra runt i koppen med en kanelstång. Det ger en naturlig kryddighet och sprider en underbar vinterdoft.

Toppa gärna med en generös klick lättvispad grädde, toppa med pepparkakssmulor och avsluta med en kanelstång som garnityr.

Njut av din Pepparkaks-Matcha

Den här pepparkaks-matchan är en härlig kombination av vinterkryddor, mjuk sötma och matchans rundhet. En enkel men lyxig vinterdrink som värmer både kropp och själ, perfekt när du vill unna dig något riktigt juligt.

Tillbaka till blogg
ze